Hayat Finans sadece dijital kanallardan olmak üzere mobil, internet bankacılığı ve çağrı merkezi üzerinden hizmet vermek üzere bugün faaliyetlerine başladı.
MİLİSANİYEDE KREDİ NOTU
Hayat Finans Genel Müdürü M. Murat Ertem, bankanın şubesinin asla olmayacağını belirterek, geleneksel bankalarda var olan maliyet kalemlerinin dijitalde bazı tasarruf alanları yarattığını vurguladı. Ertem, “Bizim şubemiz de devasa kulelerimiz de yok, olmayacak. Odağımızda veri olacak. Ocak ayına kadar dört önemli yeniliği hayata geçireceğiz. Alternatif çözümler sunacağız. Temel bankacılık hizmetleri masrafsız yapılacak. Teknoloji odaklıyız. Bin 400 parametreyi milisaniyede hesaplayıp şirketlerin kredi notunu veren bir yazılım geliştirdik. Hızlı kredi yanıtı vermekte önemli bir avantaj yaratacak” diye konuştu.
KÜÇÜK ESNAFI DİJİTALLEŞTİRECEĞİZ
Hayat Finans Genel Müdürü M. Murat Ertem yaptığı konuşmada Türkiye’de tüketicilerin yüzde 92’sinin dijital bankacılık araçlarını kullanmak konusunda son derece istekli olduğuna değindi. “İhtiyacımız olan zihinsel dönüşümün Türkiye’deki liderliğini biz üstlenmek istiyoruz” diyen Ertem, bireysel müşterilerin yanı sıra tüzel müşterilerin de dijital dönüşümüne talip olduklarını ifade etti. Ertem, ’lere yönelik planlarına dikkat çekti ve şöyle konuştu: “Dijital bir banka olarak ‘birlikte kazan birlikte paylaş’ prensibiyle üretimin ve reel sektörün sürdürülebilir büyümesi için çalışacağız. Ticaret, sanayi ve ihracatın finansmana odaklanacağız. Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan KOBİ’lerimizin yüzde 69 gibi büyük bir çoğunluğu herhangi bir dijitalleşme stratejisine sahip değil. KOBİ’lerin dijital yolculuklarını desteklemek ve onlara can suyu olmak tüzel bankacılıktaki ana akslarımızdan birisi olacak. Her sektöre GSMH’dan aldığı pay kadar finansman dağılımı yapacağız. Özellikle imalat sektörüne pozitif ayrımcılıktan yanayız.”
30 YILLIK HAYAL GERÇEKLEŞTİ
Bankanın iş modeli ve hedeflerini anlatmak üzere düzenlenen toplantıya Hayat Finans’ın üst düzey yöneticileri katıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Uslu, 85 yıllık Hayat Holding’in neden finans alanına girdiğini şöyle anlattı: “Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yayla’nın yıllar önce banka kurma planı varmış ancak bir türlü gerçekleşememiş. 2021’de dijital bankacılık yönetmeliği çıkınca bu plan yeniden devreye alındı. Hayat Holding 7 milyar dolarlık aktif büyüklüğü ile 17 ülkede 49 Türk markasını dünya çapında milyonlarca tüketiciye ulaştırıyor. 67 şirket ve 17 bini aşkın çalışanı olan bir ekosistem. Bu ekosistemin bir finans şirketi olarak da düşünülebilir.”